woensdag 3 maart 2010

Loodgieterswerken

ahh lief pijpje
Paul, Ben en Robert aan het riool bezig

de nieuwe groepenkast

de echte electricien, Dennis

Vanuit woonkamer gemaakt, heel de vloer eruit. Gasleiding loopt nog over de vloer.

Afgelopen maandag is de loodgieter aan de slag geweest samen met Paul en de vader van Paul (Ben) om alle waterleidingen te leggen, de afvoerbuizen aan te leggen, alles op het riool aan te sluiten en meteen het riool buiten gedeeltelijk te vernieuwen.
Zo zijn al die voorbereidingen bijna getroffen zodat we dinsdag 9 maart de ruwe vloer kunnen storten. Maandag komen ze nog de gasleiding aanleggen, en 2 regenpijpen aansluiten op het riool.
Komend weekend gaan we de gehele begane grond isoleren en de electrabuizen die nog gelegd moeten worden op de betonmatten knopen.
De woonkamer is nu een grote zandbak met waterleidingen en afvoerbuizen onder het zand, daar komt straks eerst een laag landbouwfolie op te liggen over de volledige oppervlakte. Daar komen 2 lagen piepschuim op te liggen van elk 5 cm dik (dus 10 totaal), en daarop komen betonnetten waar de electrabuizen en de gasleiding aan geknoopt zitten. Dan wordt deze vloer afgestort met beton/cement.
Daarna worden er weer betonnetten op gelegd waar de vloerverwarming aan geknoopt zal worden. Deze laatste vloer wordt afgesmeerd en in de smeerlaag worden de vloertegels meteen in gelegd. Dus deze laatste vloer zal nog wel ff op zich laten wachten...

3 opmerkingen:

  1. Kijk, dit gaat mijn pet nou teboven! Maar die plattegrond is wel heel leuk! Dat geeft een goed beeld van wat jullie aan het doen zijn.
    Vraag: het washok, staat daar de wasmachine en de droger?

    Groetjes, Hettie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, euh, Paul, die bovenste foto gaan we bewaren voor jullie bruiloft of 12,5 jaar samenwonen! Dan weet je het maar vast!

    Gna, gna! Hettie.

    PS Maak ook eens een foto van Helma in haar house to be!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van mij krijg je nog een zeefje, een schepje en een paar emmertjes. Nu kun je nl nog in de zandbak spelen. Zal ze morgen meebrengen. Dan kun je met recht zeggen: Het is ons kasteel!!!

    Liefs papa

    BeantwoordenVerwijderen