donderdag 14 januari 2010

wat nieuwe muurtjes

muur slaapkamer erin
de schroefstempels bijna allemaal weg

muurtje van de kelder staat weer, met nieuw kozijn


de muren van het toilet, douche en meterkast zijn weg



muur slaapkamer eruit


Na weer een week klussen zijn er weer wat vooruitgangen geboekt.
Zo zijn boven de muren weer opgemetseld voor de slaapkamers te scheiden, en is de muur van de badkamer er ook weer ingezet. Rens de metselaar werkt maar hard door, gelukkig :D
Beneden hebben we bijna alle schroefstempels weggehaald, er zitten er nog 2 echt onder balk, maar de rest is gelukkig weg. Ook is de keldermuur en het nieuwe kozijn van de deur die van de woonkamer naar de gang zit, weer opgemetseld. Ook de muren van de wc, het badkamertje beneden en de meterkast hebben we gesloopt. Rens heeft deels de muren alweer teruggezet, de rest kan pas als de loodgieter klaar is met de nieuwe leidingen te leggen en de oude te verwijderen.
Ook hebben we 3 radiators erafgehaald die in de weg zaten. Straks hebben we beneden overal vloerverwarming en daarom kunnen alle radiators uiteindelijk verdwijnen gelukkig.
Maar als je geen verstand hebt van verwarmingsbuizen kan het weleens zijn dat je 4 keer naar de bouwmarkt moet, voor je het juiste hebt...
Cees is ondertussen al enkele daagjes bezig om overal nieuwe draden te trekken voor het electra, ook meteen de wanddozen op de juiste plaats en hoogte.
De nieuwe kozijnen en beglazing zijn besteld, volgende week komen ze de keuken inmeten en alle aansluitpunten aftekenen op de muren. Ook komt er volgende week iemand om de meterkast eens te bekijken, wat daar allemaal aan vernieuwd moet worden.
Langzaam aan begint het al ergens op te lijken, er is nog veel werk, maar dit geeft wel goede hoop.

woensdag 6 januari 2010

draagmuur eruit, steunbalk erin

een deel van de muur opnieuw gemetseld voor de kledingkasten straks, op de voorgrond de muur eruit van de badkamer
de hulptroepen voor de steunbalk erin te leggen

het rookkanaal is eruit!!
ons keukentje
het raam eruit, brr wat koud met zo'n weer

3e kerstdag is de draagmuur eruit gegaan, wat een stof zeg..
Als je dan toch bezig bent, dan ook maar meteen de muur eruit van de kelder.
Bijna alle binnenmuren zijn gemaakt van gruisstenen, oftewel een 4 mm gat boren en een plug van 10 mm erin duwen. We maken er nu maar meteen goed werk van door alle muren opnieuw te laten metselen met kalkzandsteen. Maarja brengt natuurlijk wel wat meer werk met zich mee, waaronder de deurkozijnen die dan opnieuw gesteld moeten worden enzo.

Maar terug over de muur; waaaaaat een ruimte nu!!! Echt wel heel leuk om te zien wat 1 muurtje teweeg kan brengen.
De keuken hebben we ook verder afgebroken, zodat er nu alleen nog 2 benedenkastjes staan met een stukje werkblad erop en de spoelbak.
Boven hadden we de muren al gesloopt van de inbouwkasten. Deze week hebben we dan nog de muur tussen de badkamer en een slaapkamer eruit gehaald. De metselaar is gisteren en vandaag flink aan de slag geweest om het weer op te bouwen.Ziet er echt wel goed uit, wat een vakwerk zeg!!
Beneden heeft hij de balk ook aangemetseld, dus als het goed is kan van het weekend alles er onderuit. Dan begint echt al helemaal ergens op te lijken, en dan hoeven we ook niet meer overal overheen te springen...het idee alleen al :)
Nu het rookkanaal ook weg is, hebben we er echt wel wat ruimte bijgekregen voor de slaapkamer straks.
Ook de steunbalk is afgelopen zaterdag erin gelegd met 5 man. Je kunt mannen ook niet alleen laten he, ben je ff 5 min weg om bij je moeder wat gereedschap te halen, kom je terug ligt het raam van de woonkamer in 10 000 stukken...tja schroefstempel viel om..
Maar goed, de balk lag er in, maar bleek toch niet helemaal goed te liggen, dus dat hebben we maandagavond tot in de late uurtjes gedaan met 3-en zodat de metselaar dinsdag kon beginnen.
Komend weekend staat er op de planning om de muren van het toilet en de douche beneden te slopen, want ook daar moeten nieuwe muren voor terugkomen. Ook komt er een nieuw kozijn voor een binnendeur, dus ook die moet weer gesteld worden (duurt echt wel lang voordat hij goed staat, heb er geen geduld voor)
Misschien ook beginnen om de vloer eruit te gaan breken beneden, maar dat is denk ik alleen maar een droom.