maandag 14 december 2009

de eerste 2 (slopende) weken














Na woensdag de sleutel gekregen te hebben is Paul dus heel de dag aan de gang geweest. Heel de woonkamer was schrootloos toen ik 's avonds ging kijken. De mensen hadden in 1978 ook al gevoel voor humor, zo hadden ze op het plafond onder de schroten geschreven : 'wie dit leest, heeft hard gewerkt'.

Ik heb 's avonds nog de schroten in de gang en trap er vanaf gehaald, was wel een lekker gevoel met relatief weinig te doen, veel effect creëren.
Zaterdags is Gregor Paul mee komen helpen, en hebben ze samen in de keuken alle schroten eraf gehaald. Ook de binnendeuren beneden eruit gehaald, en 1 kozijn meteen mee verwijderd.

Toen zag het er helemaal spectaculair uit, dan krijg je echt al een goede indruk welke ruimte we straks beneden krijgen als woonkamer/keuken.
Maandag heeft Helma alle schroten kort gezaagd zodat we wat meer opslagruimte overhouden. Aldoende is er ook al een hoop opgestookt in de grote stookton die in de tuin staat.
Ook heeft ze van 1 muur het behang afgestoken, in de middag kreeg ze hulp van Carin die op de koffie kwam, maar ook nog eens mee ging helpen!
Afgelopen zaterdag hebben we een Kango (??) gehuurd en hebben we de tegels van de badkamer muur en keukenmuur afgebroken. Daarna begonnen aan een groot gat te maken in de vloer in de woonkamer. Er moet een gat komen van 1m2 om de fundering aan te sterken voor de draagbalk. Na 2 dagen zand scheppen is het gat klaar en kunnen we komende week beton storten.
2 vermoeiende weken, maar wel met veel resultaat.

2 opmerkingen:

  1. Beste Paul en Helma,

    Het ziet er al erg mooi uit. Leuk om zoiets voor jezelf op te bouwen. Als het dan straks klaar is dan kun je hier extra trots op zijn. We blijven jullie werkzaamheden volgen.

    m.v.g.

    Jan en Marian Wentholt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Paul en Helma,

    Wat is er toch gebeurd met mijn eerste reactie?
    Nou ja, doet er niet toe!
    Het is duidelijk, het is een hele klus. Maar behalve een klus, is het vooral jullie eerste echte hele eigen plekje samen!

    Heel veel geluk en jullie weten het, ik ben iemand van het behangen en het schilderen. Slopen doe ik niet zo graag. Wel een mooie tuin om mezelf op los te laten.

    Groeten, Hettie.

    BeantwoordenVerwijderen