maandag 28 december 2009

De kerstdagen

de puincontainer steeds voller en voller
het blik rattengif

onze mooie mascotte


de inbouwkasten eruit

de muur die eruit moet


Weer een update van de laatste week.

Eerste kerstdag hebben we lekker op ons luie gat gezeten, eerst bij Liesbeth weesten brunchen, en daarna Tiramisu gemaakt voor 2e kerstdag.
's avonds een filmpje gekeken, nouja geslapen, en dan naar bed toe.
Tweede kerstdag hebben we 's ochtends vroeg in Lommel (belgie) balken opgehaald bij een neef van kennissen van ons, om het plafond te kunnen stutten.
Verder hebben we die dag boven ook echt de inbouwkasten eruit gesloopt. Het is nu 1 grote ruimte kamer geworden boven, helaas, straks wordt die weer opgedeelt in 2 kamers.

De sneeuwpop die we hebben gemaakt afgelopen week, samen met Ashwin en Bianca, is onze mascotte voor de verbouwing.

dinsdag 22 december 2009

pürtje storten

plafond eruit
fundering gestort

ahhh, in de sneeuw


paul gat in keldervloer aan het maken




de betonmolen in elkaar zetten samen met gregor



Afgelopen weekend hebben we de fundering aangesterkt. Totaal 1 m2 van 40 cm hoog gestort met beton. Een heel karwei, want we hadden hem niet ver genoeg uitgegraven. Ook moest er een gat in de keldervloer gemaakt worden om luchtbel te kunnen laten ontsnappen.
Nu ging dat gat niet zo vlot met een vuistje en beitel...maar het was al te laat op de dag om fatsoenlijk gereedschap te kunnen regelen.
Paul en Gregor hebben eens flink gehakt en gekapt, dus uiteindelijk kwam het gat er ook wel.

Helma heeft boven alle vezelplaten van het plafond verwijderd, ziet er ook al meteen stukken beter uit. Kwam er nog een dicht, oud blik rattengif naar beneden gevallen. Wel mooi die oude etiketten...
De afvalcontainer is ook afgeleverd, dus we kunnen puin nu ook meteen op de goede plaats dumpen.
Komend weekend (na kerst :P) staat er op de planning om het plafond te gaan stutten, en eventueel al de draagmuur eruit te slaan.

maandag 14 december 2009

de eerste 2 (slopende) weken














Na woensdag de sleutel gekregen te hebben is Paul dus heel de dag aan de gang geweest. Heel de woonkamer was schrootloos toen ik 's avonds ging kijken. De mensen hadden in 1978 ook al gevoel voor humor, zo hadden ze op het plafond onder de schroten geschreven : 'wie dit leest, heeft hard gewerkt'.

Ik heb 's avonds nog de schroten in de gang en trap er vanaf gehaald, was wel een lekker gevoel met relatief weinig te doen, veel effect creëren.
Zaterdags is Gregor Paul mee komen helpen, en hebben ze samen in de keuken alle schroten eraf gehaald. Ook de binnendeuren beneden eruit gehaald, en 1 kozijn meteen mee verwijderd.

Toen zag het er helemaal spectaculair uit, dan krijg je echt al een goede indruk welke ruimte we straks beneden krijgen als woonkamer/keuken.
Maandag heeft Helma alle schroten kort gezaagd zodat we wat meer opslagruimte overhouden. Aldoende is er ook al een hoop opgestookt in de grote stookton die in de tuin staat.
Ook heeft ze van 1 muur het behang afgestoken, in de middag kreeg ze hulp van Carin die op de koffie kwam, maar ook nog eens mee ging helpen!
Afgelopen zaterdag hebben we een Kango (??) gehuurd en hebben we de tegels van de badkamer muur en keukenmuur afgebroken. Daarna begonnen aan een groot gat te maken in de vloer in de woonkamer. Er moet een gat komen van 1m2 om de fundering aan te sterken voor de draagbalk. Na 2 dagen zand scheppen is het gat klaar en kunnen we komende week beton storten.
2 vermoeiende weken, maar wel met veel resultaat.

woensdag 9 december 2009

foto's brochure makelaar
















foto's brochure makelaar
















Het begin

Na 2 maanden wachten, hebben we vorige week woensdag bij de notaris gezeten voor het transport van het huis.
Na ruim een uur moeilijke woorden en omslachtige zinnen waren we weer buiten, een enorme schuld rijker en we zitten min of meer aan elkaar verbonden met de samenlevingsovereenkomst.
Meteen daarna naar het gemeentehuis om ons over te laten schrijven van de kerkstraat naar de lijsterstraat als nieuwe bewoners :D
Samen nog even het eerste schrootje eruit geslagen, en daarna Helma gaan werken, en Paul z'n agressie eruit gewerkt door de woonkamer te strippen...
Nu wachten op de vuurton om alle schroten op te stoken :D