dinsdag 23 februari 2010

en we gaan gestaag verder

Na wat verzoekjes voor een nieuwe update, hier is er weer eentje.
Na de hoopvolle update van vorige keer, hebben we toch nog veel puin uit de vloer moeten spaaien om genoeg diepte te krijgen voor de nieuwe vloer en isolatie straks.
Mag de pret niet drukken, inmiddels ligt de vloer al zo'n 2 weken klaar om geisoleerd te kunnen worden. Maar de loodgieter moet eerst nog de oude gasleiding verwijderen, de nieuwe terugleggen, en vooral ook de nieuwe waterleidingen komen leggen.
Vanavond komt hij kijken of alles goed voorbereid is, zodat hij van de week of volgende week zijn werk kan doen.
Inmiddels is boven wel al het electra vernieuwd en gelegd zoals we het willen hebben.
We hebben nog geen sleuven geslepen en gaten geboord om ook alles in de muur te leggen, maar het is zover af dat we het plafond zouden kunnen gaan isoleren.
We concentreren ons eerst ff op beneden, want over 4 weken worden de nieuwe kozijnen al geplaatst, en dan is het wel makkelijk als we gewoon over een betonnen vloer kunnen lopen ipv door een zandbak.
Boven waren we bezig de sleuven die we wel gemaakt hadden, dicht te smeren.
Ook de oude leidingen van de wastafels zouden we weg slijpen. Toen we wat muur wegkapte om de leidingen goed in de muur af te kunnen slijpen, scheurde heel de muur van 3.5 meter doormidden. Een tegenslagje die Paul niet wilde!! Maarja, nu we toch bezig zijn, dan muur eruit en maar nieuwe laten metselen. Gelukkig stond de puincontainer er nog, dus konden we het ook meteen nog afvoeren.
Deze week hebben we ook een nieuwe meterkast gekregen, dus ziet er wel meteen weer goed uit.
Ondanks dat we geen planning hebben, is het de bedoeling dat er over 4 weken de ruwe vloer in ligt en dat de kozijnen geplaatst zijn. Daarna is het boven isoleren en zorgen dat overal de electra in de muren zit.
geen gereedschap voor vrouwen :@
ja, onze Rens de metselaar. Eindelijk op de foto :D
De electricien, fijn dat alles het weer doet paps!!
oude afvoer en aanvoer van de wastafels op slaapkamer.
let even op de scheut erboven, gevolg: hele muur eruit en nieuwe metselen
de oude gasleiding en electra in de keukenvloer.

maandag 1 februari 2010

Dit keer een korte update van de afgelopen 2 weken.
De vloer in de woonkamer is er inmiddels volledig uit. Ook helemaal al op diepte uitgegraven voor de isolatie en vloerverwarming straks. Moet 30 cm in totaal lager zijn als voorheen.
In de woonkamer zelf ging dat allemaal erg vlot, maar in de keuken, gang en wc was het wel wat anders.
De vorige bewoners hebben een gemetselde schouw beneden gehad, maar hebben dat een keer laten afbreken door hun aannemer. En je raad het al waar al dat puin heen gegaan is... de vloer van de keuken, gang en wc lag zeker 30 cm volgestort met allemaal kleine stukjes puin, dakpannen, plastic, etc. Alleen daar zijn we al 2 volle dagen mee bezig geweest op dat eruit te krijgen, we konden nog geen zandkorreltje meer opgetild krijgen.
De tweede puincontainer zit ook vol, alles is ook zo goed als gesloopt (hooguit nog stucwerk verwijderen) , dus dan kan de container ook mooi uit de weg.
Het is voorbestemd :D
vloer uitbreken met kleine breekhamer om puincontainer vol te krijgen

toch al een aardig eind vloer eruit, en keuken is ook weg


de vloer van de badkamer is eruit, wat een leidingen die we tegen komen.
Ook stucwerk van alle muren af
het klusteam om de vloer er helemaal uit de breken.